Arjanne Huls

Van jongsaf boeiden mij schrijven en tekenen. Op mijn vijftiende kreeg ik mijn eerste olieverfset. Daarmee ging ik direct aan de slag en maar experimenteren......Toen ik in dat jaar ook nog het kalligrafieschrift van mijn vader in handen kreeg was ik helemaal gelukkig. Tot op de dag van vandaag zijn pen en penseel vaak letterlijk mijn metgezellen.

Na mijn opleiding als lerares basisonderwijs heb ik het diploma Famous Artist School (o.a. Albert Dorne en Norman Rockwell) behaald en het diploma Kalligrafie, met lof. Dit alles aangevuld door zelfstudie, lessen bij kunstenaars en het volgen van cursussen. Ook de vele reizen in mijn jeugd en later het verblijf in het buitenland (andere mensen en culturen) hebben mijn innerlijke belevingswereld verrijkt. De laatste tijd beschouw ik mijn werk als symbolisch realisme.

Als lerares en remedial  teacher basisschool ging mijn speciale belangstelling  natuurlijk uit naar schrijven en tekenen. Dat mocht ik dan ook in allerlei groepen geven. Bij de schrijflessen gaf ik veel persoonlijke begeleiding, ook als remedial teacher. Dit is de kraamkamer geworden van de schrijfmethode Eigenhandig. Deze eigentijdse methode is gebaseerd op de meest natuurlijke manier van schrijven, passend bij elk individueel kind.

Door verhuizing werk ik nu in een ruime kamer als atelier. Daar geef ik allerlei cursussen en workshops. Belangstelling? Zie hiervoor onderdeel contact.

 

In 2015 heb ik naast 2 kunstmarkten 3 exposities gehad. Een expositie in het Hospes te Sneek. Een expositie in het nieuwe dorpshuis te Scharrnegoutum en in Dunpleats De Wite rolex horloges replica Fugel te Eesterwierum.

In 2016 had ik een expositie in de kerk van Boazum, gedurende het Tsjerkepaad.